Tracing van programmaprestaties

Met Kaspersky Endpoint Security kunt u informatie over problemen in de werking van de computer krijgen wanneer u het programma gebruikt. U kunt bijvoorbeeld informatie krijgen over vertragingen in het laden van het besturingssysteem nadat het programma is geïnstalleerd. Hiervoor maakt Kaspersky Endpoint Security tracebestanden over de prestaties. Onder prestatietracing verstaan we de registratie van acties die door het programma worden uitgevoerd om problemen met de werking van Kaspersky Endpoint Security te analyseren. Voor het ontvangen van deze informatie gebruikt Kaspersky Endpoint Security de service Gebeurtenistracering voor Windows. De Technische Support van Kaspersky is verantwoordelijk voor het analyseren van problemen met Kaspersky Endpoint Security en het achterhalen van de oorzaak van die problemen.

Programmatracing moet onder toezicht van de Technische Support van Kaspersky worden uitgevoerd.

Zo maakt u een bestand met prestatietraces aan:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Klik in het venster op de knop Tools voor ondersteuning.
  3. Gebruik de schakelaar Prestatietracing inschakelen om het traceren van programmaprestaties in of uit te schakelen.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Tracing een modus voor de tracing van het programma:
    • Met rotatie. Sla traces op als een beperkt aantal bestanden met een beperkte grootte en overschrijf de oudere bestanden wanneer de maximale grootte wordt bereikt. Als deze modus is geselecteerd, kunt u de maximale grootte voor elk bestand definiëren.
    • Schrijven naar een enkel bestand. Sla één tracebestand op (geen maximale grootte).
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Niveau het tracingniveau:
    • Oppervlakkig. Kaspersky Endpoint Security analyseert de belangrijkste processen van het besturingssysteem die zijn gerelateerd aan prestaties.
    • Gedetailleerd. Kaspersky Endpoint Security analyseert alle processen van het besturingssysteem die zijn gerelateerd aan prestaties.
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Type tracinghet type tracing:
    • Basisinformatie. Kaspersky Endpoint Security analyseert processen wanneer het besturingssysteem actief is. Gebruik dit type tracing als een probleem aanhoudt nadat het besturingssysteem is geladen, zoals een probleem met de toegang tot internet in de browser.
    • Bij opnieuw opstarten. Kaspersky Endpoint Security analyseert processen wanneer het besturingssysteem wordt geladen. Nadat het besturingssysteem is geladen, stopt Kaspersky Endpoint Security de tracing. Gebruik dit type tracing als het probleem te maken heeft met het vertraagd laden van het besturingssysteem.
  7. Start de computer opnieuw op en probeer het probleem te reproduceren.
  8. Om het traceringsproces te stoppen, keert u terug naar het venster Tools voor ondersteuning en schakelt u tracering uit.

Hierdoor wordt een prestatietracebestand in de map %ProgramData%\Kaspersky Lab\KES\Traces gemaakt. Nadat het tracebestand is aangemaakt, verstuurt u het bestand naar de Technische Support van Kaspersky.